Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
16639
View
14
Reply

KPJ Seremban/Colombia Asia

[Copy link]

Author: putribatrisya       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-8-2009 10:37 AM | Show all posts |Read mode
hi kwn2....
putri terpaksa bukak thread ni....dh selak blakang2 tp x jumpa....
nk tnya klu ada org2 seremban kat sini yg pernah bersalin kat area s'ban...
putri dh 35week..slalu check kat dr kamal DDMC tp sb nk dok kt kg so kt s'ban je yg ada private....
leh kasi review x psl private hospt ke klinik ke yg bagus kt sban...klau boleh gynae mana yg ok....

thanks in advance ye.....
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-8-2009 10:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by nates at 25-8-2009 11:40

Post Last Edit by nates at 25-8-2009 11:32

Post Last Edit by nates at 25-8-2009 11:05

1# putribatrisya

kpj xada doc perempuan.colombia ada doc perempuan.yup betul ramai ckp doc kpj best lagi pun mesra pelanggan

sorry pc pening
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2009 10:55 AM | Show all posts
2# nates
nates,
x nmpk tulis apa2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 11:13 AM | Show all posts
1# putribatrisya

cq xprnhla bersalin,. but dri view my bro, kpj mmg 1st klas,. my niece dh 2 kli msuk kpj, mmg ok,.
my mom pon prnah operation kt c 2, mmg bgus,.
columbia, staf xmesra rakyat lgsung, xbest,. better cq syorkan kpj,.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2009 12:01 PM | Show all posts
4# cq
ok..ok...tq nates & cq...nnt putri g check up kat kpj la....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2009 10:27 AM | Show all posts
spital columbia asia tgh bt kt balakong..
area jusco cheras selatan...
hospital kt ngn soping complex...syok2..

nk tanya spital columbia nehh ok kee??
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2009 03:15 PM | Show all posts
6# ms_butterfly

aku kasi comment pasal columbia asia yg kat puchong jer, sbb yg ini jer aku pernah pegi
aku check up utk pregnancy kat sini, so far takde masalah. tunggu pun tak lama.. aku mmg selalu request appointment time org tak ramai. nurse2 kat sini.. layan jer. mintak nak pegi tour labor room, ward and nursery pun ok, diaorang bawak kan and jawab soalan2 aku.

once, aku kena warded 3 ari. masa check-in (hehee.. macam pegi hotel plak) diaorg yg uruskan GL sumer, then dpt satu beg kecik ada basic toilettries and 2 small towels. ward pun cantik - hosp ni agak baru, so everything still cantik2 lagi. makanan - biasa2 jer pada aku, nak kata tak sedap tu idaklah, habis jugak ku makan. layanan - no complain. apa ku mintak sumer diaorang layan jer. overall, puas hati. Apa yg aku perasan, most doctor kat sini kategori specialist - mahal ahh charge, but they are good and peramah - at least yg aku dah jumpa lah i.e my gynea and 2 other doc.
ish! kalau kena keluar duit poket sendiri, mmg kopak nak bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2009 10:37 AM | Show all posts
6# ms_butterfly  

aku kasi comment pasal columbia asia yg kat puchong jer, sbb yg ini jer aku pernah pegi
aku check up utk pregnancy kat sini, so far takde masalah. tunggu pun tak lama.. aku mmg  ...
moi121 Post at 8-9-2009 15:15


ohh cm gitu ekk...
ok ok tq...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-9-2009 11:03 AM | Show all posts
last2 putri register kat senawang specialist under salam. Stakat ni kira ok la sb hosp baru, nurse & doktor pn mesra.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2009 04:28 PM | Show all posts
last2 putri register kat senawang specialist under salam. Stakat ni kira ok la sb hosp baru, nurse & doktor pn mesra.
putribatrisya Post at 9-9-2009 11:03 AM


salam putri...

senawang specialist ni kat mane ek??leh gak nk survey2 nti...marry bersalin Feb taun depan...

so far brape kos tok bersalin normal??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2009 04:40 PM | Show all posts
senawang specialist kat lavender heights tu...tepi jalan je....
so far package normal yg putri tgk dlm rm1500++ bilik single....
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 10:05 AM | Show all posts
11# putribatrisya

erm...ok gak kan price die...oh, tau da spital tu dekat ngan umah abg marry...

nti bole g survey2 ni...thnks ye putri
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 09:54 AM | Show all posts
saya baru bersalin june hari tu dekat columbia asia, under dokter intan

ok la saya suka doc intan tu sbb dia ala2 tenang...so mak2 ni pun terasa tenang bila consult dgn dia. saya takda masalah dgn nurses kat columbia. semuanya OK. masa warded pun OK je diorg layan.

saya elective c-sect, duduk 2 malam dlm bilik 2 katil = rm4501
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2010 09:50 PM | Show all posts
saya baru bersalin june hari tu dekat columbia asia, under dokter intan

ok la saya suka doc intan ...
mala0n Post at 24-9-2009 09:54


owh...kire murah gak kn 4501 tu c-sect....
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 03:35 PM | Show all posts
mummy dah pernah bersalin kat dua dua hospital ni..

dari segi fasiliti, doktor rasanya kpj mmg class. Harga samada kpj atau columbia kira murah sebab kat seremban kot kalau nak dibandingkan dengan seangkatanya di kl

kat kpj ngan dr ivan, jahitan mmg kemas dan langsung tak rasa sakit.. luka cepat sembuh..group midwife yg sangat supportive..mcm penyokong pasukan bola bila bagi semangat kat kita... sesama menjerit baca doa ( sebab anak pertama susah plak nak ingat doa nabi yunus tu )

kat columbia bebaru ni ngan dr intan, jahitan tak sekemas mcm dr ivan, ada terasa benang lebih plak lepas jahit.. mid wife so so je la..

rasa nak kpj jugak yg ketiga.. tapi takde dr pompuan plak..

nanti sapa beranak kat senawang specialist tu bagi riview ye.. nak standby..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list