Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Jaga-Jaga, Jangan Pernah Percaya Mitos Tentang Bulu Pubis Ini

15-12-2016 03:54 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 3657| Komen: 11

Foto: lihatdisini.com
Bila berbicara tentang bulu pubis atau bulu ari-ari, pasti setiap dari kita mempunyai pendapat dan pandangan yang berbeza-beza.

Namun, boleh dikatakan banyak mitos mengenainya tidak boleh dipercayai langsung kerana amat jauh berbeza dengan hakikat sebenarnya. Antaranya ialah:

1. Bulu pubis adalah penapis dari serangan bakteria
Mitos: Banyak pendapat yang mengatakan bulu pubis tidak boleh dipotong kerana fungsi bulu itu sendiri yang berfungsi sebagai penapis bakteria dari memasuki kemaluan. Juga untuk mengelakkan daripada jangkitan penyakit seksual.

Fakta: Sebenarnya bulu pubislah yang menjadi pusat pengumpulan bakteria sekiranya tidak dibersihkan. Jika bulu tidak dipotong, pakar mengatakan yang kandungan bakteria yang terdapat di bulu cukup banyak dan membimbangkan.

Foto: www.merdeka.com
2. Meningkatkan berahi dan keghairahan seks
Mitos: Banyak orang beranggapan yang bulu ari-ari boleh digunakan sebagai cara untuk meminimumkan geseran antara kemaluan semasa melakukan hubungan seks.

Fakta: Bergantung kepada individu. Ada sesetengah yang berasa terganggu dengan bulu pubis yang 'semak' dan bagi mengelakkan perkara yang tidak menyenangkan, maka dinasihatkan untuk membuangnya.

3. Warna bulu pubis sama dengan warna rambut di kepala
Mitos: Ramai di antara kita mempunyai pemikiran sedemikian.

Fakta: Warna rambut dan bulu pubis tak sama. Sebaliknya warnanya sama macam dengan kening, cuma ketebalan bulunya sahaja yang lain.

Foto: hdwallpaperbackgrounds.net
4. Bulu pubis akan terus tumbuh panjang selagi tidak dibuang
Mitos: Majoriti menganggap yang bulu pubis yang tidak dicukur akan menyebabkannya terus menjadi panjang.

Fakta: Bulu pubis tidak akan tumbuh lebih panjang dan akan berhenti tumbuh apabila mencapai panjang 0.5 inici sehingga 2 inci. Selepas itu bulu akan mula gugur dan tumbuh yang baru.

Nah, sekarang sudah tau. Jadi wahai wanita, selepas ini jangan malas-malas mahu merapikan bahagian Miss V anda ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
15
Marah
23
Terkejut
12
Sedih
20
Lawak
14
Bosan
19
Komen: 11
Komen

Previous : Selalu Alami Luka Dan Cedera Ringan? Cuba Tips Pelik Tapi Berkesan Ini

Next       : Kreatif Gila, 10 Benda Ini Boleh Diguna Lebih Dari Fungsi Sebenarnya

Komen Terbaru

Quote Qnqn 3-2-2017 02:20 PM
hahahaha bulu pubis tu kalau few jantan tak suka kan, semak cam rimbun katanya

Lain-lain Komen

Quote siskepoh 15-12-2016 05:25 PM
bagos pon bagitau. ramai yg salah anggap selama ni
Quote cik-jaja 15-12-2016 05:43 PM
tak tau knape, tp no3 tu cam lucu..hihi
Quote Victorioussss 15-12-2016 09:40 PM
Tak suke ade semak ni. Susah nak mengecat!
Quote lkick2113 16-12-2016 12:31 PM
kenapa wanita je yg kena jaga bulu ari2 ni???
Quote whadda 16-12-2016 01:24 PM
ye ke bile smpai maksimum die gugur... cam tak caya je
Quote Emperor95 16-12-2016 04:58 PM
info no 4 tu betulkah?
Quote Renabeery 16-12-2016 08:47 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote gigahertz 22-12-2016 07:25 PM
lkick2113 replied at 16-12-2016 04:31 AM
kenapa wanita je yg kena jaga bulu ari2 ni???

perempuan internal. lelaki external.
Quote PihaNatasha 22-12-2016 10:15 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote Jimneny 24-12-2016 07:29 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote Qnqn 3-2-2017 02:20 PM
hahahaha bulu pubis tu kalau few jantan tak suka kan, semak cam rimbun katanya

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.042145s Gzip On
    To Top